A Jobbik képviselői a fiatalok hangján szólaltak meg

Befejeződött a Jobbik Ifjúsági Tagozat nagy sikerű Hallasd a hangod! – Hangozzon el a Te véleményed is az Országgyűlésben! címen futó kampánya. A legnagyobb ellenzéki párt ifjúsági szervezete a 2016-ra meghirdetett Valódi Nemzeti Konzultáció keretében lehetővé tették a fiataloknak, hogy az oktatással kapcsolatos véleményüket, panaszukat elküldjék a szervezetnek, képviselőik által pedig ezek elhangozzanak a Parlamentben.

Az intenzív és nagyszabású kampány során160 ezer szórólapot osztottak ki tagjaik és aktivistáik. Komoly érdeklődés és igény mutatkozott a diákok részéről a kampány iránt, ami nem csoda, hiszen eddig senki sem kérdezte őket arról, hogy nekik milyen meglátásuk lenne az oktatás helyzete kapcsán. A beérkezett véleményeket három hónap alatt 17 felszólalásban, csaknem másfél órában ismertették a Jobbik képviselői az Országgyűlésben.

A temérdek beérkezett vélemény között a legtöbbször ismétlődő problémaként a tananyag feldolgozhatatlan mennyisége, az aránytalanul magas óraszámok és mindezek következményeként a túlterheltség jelentkezett. Kritika alá került a mindennapos testnevelés a tornatermek hiánya miatt, a KLIK működésképtelensége, valamint a silány minőségű, államosított tankönyvkiadás. A panaszok mellett javaslatok, önálló ötletek is elhangoztak: jelentős igény mutatkozott a nyelvoktatás minőségi javítására és a nyelvvizsgák állami támogatására. A pártok közül eddig ilyen formában eddig senki sem folytatott párbeszédet a fiatalokkal. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »