A Jobbik járványveszélyre készül

A Jobbik az illegális bevándorlás jelentette járványveszély elleni javaslatcsomagot készít a nyáron – közölte Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A Jobbik képviselője elmondta, pártjuk az elmúlt egy évben számos olyan visszajelzést kapott, amely szerint a „Magyarországot érő migrációs spirál elképesztő közegészségügyi katasztrófahelyzet veszélyét rejti”.

Kiemelte, eddigi erőfeszítéseik ellenére a kormány nem közöl adatokat arról, hogy a Magyarországra érkező illegális bevándorlók „milyen kórságokat, közegészségügyi veszélyeket hoznak, és hogy mekkora veszélyben van a magyar lakosság”.

Z. Kárpát Dániel szerint a Jobbik a pánik elkerülésére szeretné tisztázni például azt, hogy milyen új szabályokra van szükség a menekülttáborokban, miként lehet megvédeni az ott dolgozókat és a környéken élőket. A Jobbik javaslatcsomagjának része lesz továbbá a határőrség visszaállítása is, amelyet a párt hosszú ideje elengedhetetlenül fontosnak tart – tette hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »