A Jobbik IT hallatja hangját az állatok védelmében

A Jobbik Ifjúsági Tagozat néhány hónapja kampányt indított az állatkínzás, kimondottan a tiltott kutyaviadalok ellen. Korábban rengeteg más, a növény- és állatvilág védelmét, óvását segítő akciót is szerveztünk. Mostani kampányunk keretében azért tettünk erőfeszítéseket, hogy többek között megismertessük az embereket az állatkínzás eme brutális fajtájával – fogalmaznak közleményükben.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Fügedi Richárd, a Jobbik IT alelnöke közölte: az ország szinte valamennyi menhelyét és állatorvosát levélben tájékoztatták arról, milyen jelek alapján ismerhetik fel a viadaloztatott vagy arra szánt kutyákat, illetve magukat az elkövetőket. A visszajelzések rendkívül pozitívak: több orvos és menhelytulajdonos is támogatásáról biztosította a fiatalokat, illetve kifüggesztette az erre készített plakátot.

A Jobbik Ifjúsági Tagozata a nemakutyaviadalra@jobbikit.hu e-mail címen fogadja az anonim bejelentéseket. Sokan ugyanis, bár tudnak a jogellenes cselekedetekről, a megtorlás miatt félnek ezeket saját maguk jelezni a nyomozó hatóság felé. A Jobbik IT azt ígéri, a rendelkezésre álló információkat és bizonyítékokat az érpataki modell szellemisége szerint átadják a hatóságoknak.

“Nemrég egy cigány származású fiatal ellen tettünk feljelentést, aki közösségi oldalon kínálta harcoltatott kutyáját. Most újabb négy esetben kezdeményezünk lakossági jelzés alapján vizsgálatot. Miután mind a médiában hallható állatkínzások, mind a hozzánk beérkező jelzések száma növekszik, arra kérjük a hatóságokat, hogy fokozottabban figyeljenek, és vizsgálják ki a hozzájuk érkező bejelentéseket” – számolt be róla Fügedi Richárd.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »