A Jobbik elvenné a családi támogatást az iskolában erőszakoskodó szülőktől

Ököllel arcon vágtak egy tanítónőt a Gyulai István Általános Iskolában hétfőn délután – írja az RTL-Híradóra hivatkozva a XX. kerületi Itt lakunk. Egy “kisfiú” szülei és rokonsága támadt rá a pedagógusra, akit azzal vádoltak, hogy megverte a gyereket. Az iskola biztonsági kamerái azonban ilyet nem rögzítettek. A tanárnő megverését viszont igen. A folyóson, a gyerekek szeme láttára.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A 35 éve a pályán lévő tanító azt mondta, nem töri meg az eset. Igazából a gyerekeket sajnálja, akik kénytelenek voltak végignézni az atrocitást. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást, eddig 2 embert hallgattak meg gyanúsítottként.

Felháborító, de sajnos nem egyedi esetről van szó, árulta el az Alfahír megkeresésére Bencsik János, a kerület jobbikos elnöke, választókerületi elnök. Elmondása szerint tavaly a Vörösmarty Mihály Általános Iskolába kellett rendőrt hívni egy hasonló csetepaté miatt, amikor is a “népes rokonság” szintén nem tudta kordában tartani az indulatait. Az ügy nem kapott sajtónyilvánosságot, mivel az iskolán belüli erőszak sajátossága, hogy az érintettek félelmükben vagy szégyenükben nem mernek a hatóságok és a közvélemény felé fordulni.

A pesterzsébeti elnök utalt a Jobbik 2014 januárjában benyújtott, iskolai erőszak felszámolására benyújtott határozati javaslatára, amely tartalmazza többek között a rendőrség és a polgárőrség fokozottabb jelenlétét tanítás előtt, illetve után; az áldozatoknak segítségnyújtó rendszer kiépítését, valamint indokolt esetben a szegregált oktatás bevezetését. Bencsik János emellett megfontolás tárgyává tenné a szülői erőszak elkövetőitől a családi támogatások megvonását, mivel véleménye szerint az erre hajlamos csoportoknak csak ez jelentene valódi visszatartó erőt.

pesterzsébeti Jobbik


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »