A Jobbik az ORÖ bezárását követeli

A Jobbik az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) megszüntetését, összes vagyonának elkobzását és pályázatainak felfüggesztését követeli. Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője csütörtökön a szervezet budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol segítőivel egy “rendőrség” feliratú helyszínelő szalagot húzott a bejárat elé, az ajtón egy “lopássorozat miatt zárva”, illetve egy “Olcsó Romavoksok Önkormányzata” feliratot helyezett el, a kilincsre pedig egy bilincset akasztott.

Magyar Menedék - Sitchin

Az akciót azzal indokolta: szerették volna egy kis időre “műveleti területté nyilvánítani” az intézményt a rendőrség helyett és felhívni a hatóságok figyelmét arra, hogy a terrorizmus elleni küzdelem mellett a hazai köztörvényes lopássorozatokat is ideje lenne ugyanolyan elánnal kezelni.

A jobbikos politikus a Fidesz integrációs politikája szimbólumaként hivatkozott az ORÖ-re, amely szerinte lényegében arról szól, hogy “Farkas Flórián magát és barátait integrálja a Fidesz anyagi színvonalához”. Hozzátette: a szervezet székházában nem történik más, mint okirat-hamisítás, sikkasztás, fiktív számlavezetés, lopás és adófizetők elképesztő mértékű megkárosítása.

Értékelése szerint az ORÖ-t be kell zárni mindaddig, amíg a felelősök rács mögé nem kerülnek és “a cigány politikai elit meg nem tisztul a bűnözőktől”.

Mirkóczki Ádám Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztos közéletből távozását követelte és Orbán Viktor kormányfő, valamint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere felelősségét is felvetette.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »