A jemeni szerzetesnővérek meggyilkolása nem került az újságok címlapjára

A közömbösség térnyerésétől óvott Ferenc pápa vasárnapi Úrangyala imádságában a jemeni szerzetesnővérek meggyilkolása után két nappal.

Március 4-én a dél-jemeni Ádenben meggyilkolták a Teréz anya alapította Szeretet Misszionáriusai rend négy nővérét, illetve az általuk vezetett idősek otthonának 12 munkatársát és gondozottját. Az elkövetők vélhetőleg az al-Kaida terrorszervezet fegyveresei voltak.

Ferenc pápa "a hit új mártírjainak" nevezte a szerzeteseket, akiket a veszély tudata sem tántorított el munkájuktól.

Az embertársi kötelezettségeiket szeretettel és alázattal végző apácák halála nem került az újságok címlapjára – mutatott rá a katolikus egyházfő. Ferenc pápa óva intette az őt hallgató híveket a közömbösség térnyerésétől, illetve attól, hogy tragédiák idején elfordítsák a fejüket.

A legfőbb katolikus egyházi méltóság egyúttal üdvözölte az Olaszország által a szíriai menekültek számára létrehozott humanitárius folyosót. "Az ökumenikus kezdeményezés összekapcsolja a biztonságot és a szolidaritást. Lehetővé teszi azoknak az embereknek a megsegítését, akik az erőszak és a háború elől menekülnek" – hangsúlyozta Ferenc pápa.

Olaszország hétfőn fogadta az első száz menekültet (sajnos csak egy részük keresztény, vagyis nem lehet mindannyiukat menekülteknek nevezni – a szerk.) abból az ezer főből, akiket közvetlenül a libanoni fővárosból, Bejrútból szállítanak Rómába. Az olasz projektet három, különféle vallásokat képviselő csoport (egy katolikus közösség, az olaszországi evangélikusok és egy pápaellenes szekta – a szerk.) támogatja. A humanitárius szervezetek célja, hogy megóvják a "menekülteket" a sokszor életveszélyes úttól Törökországon és az Égei-tengeren keresztül.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »