A Hősök terén mondtak köszönetet egymásnak a magyar szurkolók és játékosok

A Hősök terén mondtak köszönetet egymásnak a magyar szurkolók és játékosok

A magyar válogatottnak a franciaországi Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményével elégedett több ezres tömeg fogadta a labdarúgócsapatot a budapesti Hősök terén hétfőn. A szurkolók megtöltötték a tér középső részét, illetve a rendőrség lezárta a Dózsa György utat is az ünneplés idejére.

hosok3_b(fotók: MTI)

A rajongók már a csapat buszának megérkezése előtt Ria, Ria, Hungária!, Szép volt, fiúk!, Magyarország, ollé, ollé! rigmusok kiáltásával melegítettek az ünnepségre. A millenniumi emlékmű előtt felállított, illetve további két kivetítőn is követhették a színpadon zajló eseményeket a nemzeti színű arcfestést viselő és nemzeti színű zászlókat lobogtató emberek. A csapat buszának megérkezése után Kovács Kokó István műsorvezető egyenként szólította a színpadra a válogatott tagjait. A futballisták vezetéknevének említése után a tömeg egy emberként kiabálta a játékosok keresztnevét.

hosok2_b

Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya az ünneplésen azt hangsúlyozta, hogy a szurkolók, a fergeteges szurkolás nélkül nem jöttek volna a sikerek, ezért nem lehetnek eléggé hálásak. Ezt követően örömét fejezte ki, hogy a játékukkal sikerült összekovácsolni a nemzetet és „Magyarország a legnagyobb ország lett”. Szerinte a felkészülés jól sikerült, és sajnálják a Belgium elleni vereséget. Végül hangsúlyozta: a csapat jó játéka nem egy-két hétre szól.

Bernd Storck szövetségi kapitány megköszönte a szurkolók támogatását, majd úgy nyilatkozott, hogy a jövő csapata áll mögötte, és megérdemelték azt a sikert, amit elértek. A következő fontos feladatnak a világbajnoki selejtezőket nevezte és kifejezte reményét, hogy ezt az akadályt is leküzdik. „Keményen fogunk dolgozni ezért” – mondta Bernd Storck.

hosok1_b

Végül Király Gábor kapusnak tette fel Kovács Kokó István műsorvezető azt a kérdést, hogy folytatja-e a játékot. A kapus erre azt mondta: elgondolkodik ezen. Az ünneplés résztvevői még hosszú időn keresztül éltették a magyar válogatottat, majd a forgalom elől lezárt Andrássy úton elindultak a belváros felé.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »