A hónap végén hazatér Lagzi Lajcsi?

Egyeztette a magyar hatóságokkal a mexikói utazását Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi – tudta meg a Magyar Nemzet. A közkedvelt mulatószenész – miként azt egyik ügyvédjétől megtudtuk – a tervek szerint március végén tér haza tengerentúli nyaralásából.

A Blikk a hét végén arról számolt be, hogy teljes titokban utazott Mexikóba Lagzi Lajcsi a családjával. Egy olvasó le is fotózta a zenészt és nagyobbik lányát az Egyesült Államokban, a New Jersey-i Newarkban, amint becsekkolt a közép-amerikai országba tartó repülőjáratra. A bulvárlap szerint „nagyon úgy tűnik, hogy Galambos Lajos mindenkit átvert, és elszökött, hiszen épp a minap nyilatkozta azt a sajtóban, hogy Olaszországba készül, azonban egészen másfelé vette az irányt. Úgy tudjuk, a hatóságoknak nem jelentette be úti célját, ami azért is érdekes, mert Mexikóval nincs kiadatási egyezménye Magyarországnak.” Ám szó nincs arról, hogy a zenész megszökött volna családjával a büntetőeljárás elől.

Berényi András, Galambos Lajos egyik ügyvédje megerősítette kérdésünkre: Lagzi Lajcsi egyeztetett a magyar hatóságokkal elutazásuk előtt. – Természetesen bejelentette elutazási szándékát. Megkérdezte, hogy a hatóságok terveznek-e valamilyen nyomozati cselekményt március végéig, és miután nemleges választ adtak, közölte elutazásának napját, úti célját és visszaérkezésének dátumát. A tervek szerint március végén ismét Magyarországon lesz az egész család – mondta el Berényi András.

Ismeretes, Galambos Lajost és feleségét, Boglárkát, valamint egy munkatársukat tavaly szeptemberben fogták el, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket lopás és vesztegetés gyanúja miatt. A hatóságok és a szolgáltatók szakemberei ugyanis illegális áram-, gáz- és vízvételezés nyomaira bukkantak a zenész tulajdonában lévő Mocsa Öregtó Kft. telephelyén, Boldogasszonypusztán, valamint a szintén hozzá köthető tatai Boglárka Apartmanparkban. A kárt 30 millió forintra becsülték. Lajcsi felesége október 2-án, Lajcsi és társa januárban szabadulhatott.

Tavaly májusban egyébként egyszer már vizsgálódtak a szolgáltatók és a hatóság emberei Lajcsi birtokain, ám akkor semmit sem találtak. A szeptemberi rajtaütés során viszont a Boglárka Apartmanparkban egy gipszkarton mögött bukkantak rá az illegális közműrákötésekre, Boldogasszonypusztán pedig a földben, két méter mélyen találtak gyanús jeleket az áramvezetéken. A gyanúsítottak következetesen tagadják a bűncselekmények elkövetését. Lajcsi egy tévéinterjúban utalt arra, hogy egyik ingatlana átadására kényszerítették az előzetese alatt bizonyos személyek.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 03. 16.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »