A hónap végén gyártják le az utolsó videomagnót

A hónap végén gyártják le az utolsó videomagnót

A világ utolsó képmagnógyártója, a Funai Electric Co. is beszünteti július végéig az 1970–80-as években népszerű VHS-rendszerű készülékek gyártását a kereslet drasztikus csökkenése és az alkatrész-utánpótlás nehézségei miatt.

A japán cég, amelynek gyára Kínában működik, tavaly már csak 750 ezer videomagnót tudott eladni, míg a 2000-es évek elején még évi 15 millió készülék is elkelt. A Funai az utóbbi időben főleg az amerikai piacon értékesítette képmagnóit Sanyo márkanéven.

A gyártó közlése szerint az alacsony sorozatgyártás mellett az egyik beszállító számára már nem érte meg az alkatrész előállítása, ez is hozzájárult a gyártás beszüntetéséről szóló döntéshez. A Funai 1983 óta gyártott képmagnókat, 2012-től, a Panasonic kivonulása óta a világon egyedüliként.

A Sony elektronikus óriáscég tavaly beszüntette az 1975-ben született, ám a VHS által nemsokára visszaszorított Betamax-rendszerű videokazetták árusítását a nagyközönségnek. A gyártással már korábban leállt, a készletekből azonban még szállított a hagyományos videomagnó „megátalkodott” híveinek. A képmagnók gyártásával már 2002-ben leállt a Sony.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »