A Hivatásos Labdarúgóliga szerint félrevezet Iordănescu

Anghel Iordănescu a télen történtekhez hasonló módszerekkel próbálja ismét félrevezetni a közvéleményt – reagált kedden  hivatalos közleményben a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) vezetősége a szervezetet ért bírálatokra. 

picture-lpf.jpg-500-370-1-85_b

Románia labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya korábban a sajtónak panaszkodott az LPF-re, mert szerinte az hátráltatja a nyári Európa-bajnokságra való felkészülésüket.

Nehezményezte többek között, hogy hiába javasolta, nem változtatnak a hazai élvonalbeli pontvadászat menetrendjén, hogy – a bajnokságot korábban befejezve – egy hét szünetet adhassanak a kontinensviadalon pályára lépő kerettagoknak. Elmondása alapján egy Anglia és egy Hollandia elleni barátságos meccstől is az LPF miatt estek el, de azzal sem békült még meg, hogy a Steaua visszatartotta játékosait a téli, a FIFA-naptárban nem jegyzett edzőtáboruktól.

Az LPF illetékesei nem akarnak vitába szállni, mert prioritásként kezelik a válogatottat és már eddig is beleegyeztek több módosításba, hogy azzal segítsék a nemzeti csapatot. Ám közleményükben rámutatnak, hogy a közvetítési jogok birtoklói elutasították a versenykiírás teljes módosítását, és kártérítési pert helyeztek kilátásba, ha ezt a sportági szervezet vezetői mégis megszavazzák.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy a jelentős pénzügyi forrást biztosító szerződést tiszteletben kell tartani, hozzátéve, hogy a többi európai bajnokságban amúgy is később zárul a pontvadászat, mint a Liga 1-ben a felsőházi rájátszás – május elején. Az LPF szerint Anghel Iordănescu vádaskodásai már télen sem voltak helytállóak, ezért csak remélik, hogy mostani panasza nem „mentségkeresés egy esetleges Európa-bajnoki kudarcra”.

A nyári franciaországi seregszemlére tavaly kijutott román válogatott különben végül mégsem Kolozsváron, hanem Giurgiuban fogadja március 23-án Litvánia legjobbjait, de utána már a Szamos-parti városba helyezi át székhelyét, hogy ott 27-én az Eb-címvédő spanyolokkal játsszon barátságos mérkőzést. Iordănescu ez utóbbi helyszín miatt is kifogást emelt már, mint ahogyan a kvalifikáció mámora óta szinte minden, a válogatottal kapcsolatos esemény és döntés vitákat szült.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »