A hírszerzés egykori vezetője szerint magához csatolhatja Kárpátalját Magyarország

„A legrosszabb esetben az szomszédos országok néhány ukrán régiót magukhoz csatolhatnak. Ez persze nem hivatalos, de nem zárható ki egy ilyen lehetőség. Lengyelország, Románia és Magyarország megvizsgálják a nyugat-ukrajnai régiók elcsatolásának lehetőségét. Ehhez a lépéshez akkor folyamodhatnak, ha Ukrajnában a biztonság szempontjából nem stabilizálódik a helyzet. De ez egy szélsőséges eset”- közölte Mikola Malomuzs, a Külföldi Hírszerzés ex-vezetője.

Az Külföldi Hírszerzés egykori vezetőjének nyilatkozata arról tanúskodik, hogy szélsőséges esetben Magyarország magához csatolja Kárpátalját, Románia Bukovinát, Lengyelország pedig Galíciát és Volinyt – írja a Novini Zakarpattya.

Malomuzs azzal von párhuzamot, amikor Oroszország bevetette hadseregét Dél-Oszétiában, s személyi igazolványokat osztogatott a helyi lakosoknak. Magyarország, Románia és Lengyelország a nyugat-ukrajnai lakosságnak lehetőséget ad arra, hogy felvegyék a magyar, a román, vagy a lengyel állampolgárságot.

Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: Ukrajna, Kárpátalja, ukrajnai hírek, hírszerzés, ukrán válságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »