A héten kezdhet tárgyalni a kormány és a CEU

A héten kezd egyeztetni a kormány képviselője, Altusz Kristóf külügyi államtitkár a Közép-európai Egyetem vezetésével a felsőoktatási intézmény jövőjéről – mondta az oktatási államtitkár a Hír TV kérdésére.

Hozzátette: az Európai Unió aggályait a magyar kormány továbbra sem osztja, az Európai Bizottság az előírt időben megkapja Budapest válaszát.

„Altusz helyettes államtitkár úrnak két feladata van. Az egyik, hogy tárgyaljon releváns kormányokkal a kormányközi megállapodások előkészítéséről. A másik feladata a munkabizottságnak az irányítása. Amibe több minisztérium is vesz részt, nemcsak az oktatási minisztérium, hanem a Nemzetgazdasági Minisztérium is, akinek bármifajta olyan ügye lehet, amiben segítséget akarunk nyújtani. Ezek a tárgyalások most kezdődnek, azt hiszem, a CEU-val pontosan jövő héten van már az első időpont, ezt most egyeztetik a kollégáink. Sok embert kell összehozni, úgyhogy a tárgyalások elkezdődnek” – nyilatkozta Palkovics László.

A tárgyalással egy hónapot késett a kabinet, a köztársasági elnök április elején azzal a megjegyzéssel írta alá a lex CEU-t, hogy a kormány haladéktalanul üljön asztalhoz az egyetem képviselőivel – idézi fel a Hír TV.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »