A helyzet fokozódik: a Blikk szerint két hatvanéves beült az autóba, és elindult kivégezni Orbán Viktort

A helyzet fokozódik: a Blikk szerint két hatvanéves beült az autóba, és elindult kivégezni Orbán Viktort

Orbán Viktor miniszterelnököt akarta meggyilkolni az a két férfi, akiket a múlt héten előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság – legalábbis a Blikk információi szerint ezt állapította meg a vizsgálat, és erre hivatkozott a hatóság is a múlt szombati akcióval kapcsolatban.

A bulvárlap szerint a két gyanúsított – mindketten hatvan év feletti férfiak – a "Magyar Nemzeti Hadsereg" tagjának vallja magát. A szervezet "szélsőséges és uszító nézeteket terjeszt az interneten, s állítása szerint fő célja a jelenlegi hatalom megdöntése" – teszik hozzá.

– Védett személyt, azaz kormánytagot akart "kivégezni" a Terrorelhárítási Központ (TEK) által elfogottkét férfi – erről beszélt Pintér Sándor belügyminiszter és Tasnádi László rendészeti államtitkár is tegnapi tájékoztatóján. – A két férfihez úgy jutottak el, hogy a védett személyekkel kapcsolatos információgyűjtéskor egy beszélgetésben olyan szavak hangoztak el, amelyek egyértelműen a kiemelten védett személyek életét, illetve a fennálló rendet fenyegették – ezzel indokolta Pintér Sándor a TEK múlt heti, nagy port kavart, sokak által fiaskónak bélyegzett akcióinak egyikét.

(Két rajtaütés során hat "terroristát" vettek őrizetbe, de négyüket – mint kiderült, háborús relikviákat gyűjtő, robbanószereket is tároló fiatalokról volt szó – már elengedték.)

A Blikk úgy tudja, az alábbiakat tartalmazta a Pintér által emlegetett üzenet: "Meg kell győzni a mostani vezetőket, hogy adják fel a hatalmukat. A meggyőzés lehet persze egy darab ólom formájában, a fejbe, végre fegyvert fogunk, kinyírják az összes rohadék alacsonyrendű génhulladékot maguk közül."

Hírdetés

A Blikk információját, azaz hogy magát a miniszterelnököt fenyegették meg a hatóságok szerint, akaratán kívül is megerősítette Hajdu János, a TEK főigazgatója, aki kedden arról beszélt, hogy azon személyek biztonsága miatt nyomoztak, akiket ők kiemelten védenek. Márpedig a TEK Orbán Viktor és Polt Péter legfőbb ügyész személyi védelméről gondoskodik, s miután a belügyminiszter kormánytagot említett célpontként, ebből is az következik, hogy Orbán Viktor volt a gyanúsítottak által fenyegetett személy. Ezt egyébként nem hivatalosan állítólag meg is erősítették a Blikknek.

A lap szerint a budapesti M. Péter (60) és a gödöllői R. Gyula (62) a napokban két gépfegyvert, hangtompítót és lőszereket tett egyikük Volvójába, és elindultak. Információik szerint a TEK a XI. kerületben kapcsolta le őket. A Blikk talált több videofelvételt is, amely a szervezet 2011-es alapítása után került fel a világhálóra. Ezeken két férfi szólítja harcba a magyarokat.

Ezekről lehet szó, igen komoly tehát a helyzet:


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »