A helikopterezés és a nőügy vezetett a Népszabadság bezáratásához

A helikopterezés és a nőügy vezetett a Népszabadság bezáratásához

Rogán Antal helikopterezése és Matolcsy György nőügye vezetett oda, hogy bezáratták az erről tudósító Népszabadságot – egy amerikai üzleti lap szerint. Egy német lap pedig arról ír, hogy újra kinéz a brüsszeli vizsgálat a magyar kormánynak, mert Orbán Viktor egyre nyíltabban támadja a sajtószabadságot.

A Népszabadság bezáratása arra utal, hogy egyre komolyabban lehet aggódni a sajtószabadság miatt Magyarországon. Erről ír a brit konzervatív Telegraph, és emlékeztetnek arra, hogy az ország legnagyobb példányszámú napilapja kritikus volt a migránsok ellen uszító Orbán Viktorral a népszavazási kampányban, miközben a miniszterelnököt gyakran éri a vád, hogy csak a kézi vezérlésű sajtóban hisz.

Az amerikai republikánusok szócsövének tartott Fox News is a magyar sajtó kézi vezérlésre állításáról ír. Összefoglalójuk szerint Orbán Viktor és belső köre az elmúlt években radikálisan átalakította a magyar sajtó térképét, miután rádióadókat, tévéket, napilapokat és internetes portálokat szerzett meg vagy lehetetlenített el, és a hozzá kapcsolódó sajtótól elvárja a látványos elfogultságot.

Puccsról beszélnek a Népszabadságnál, írja a német Die Zeit. A lap emlékeztet, hogy Orbánt korábban az Európai Parlament is vizsgálta, miután hadjáratot indított a Klubrádió ellen, és saját elvárásai szerint átalakította az MTV-t. Egy hasonló vizsgálat pedig most is kinéz a magyar kormánynak a német vélemény szerint.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »