„A haverok kifizetéséről szól a budapesti busztender”

Az LMP fővárosi képviselője elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány „biankó csekket kiállítva” olyan kötelezettséget vállal a fővárosi buszszolgáltatás vásárlásához kapcsolódóan, amelynek mértéke nem ismert. Csárdi Antal szerint „nem számít a pénz, ha a haverok kifizetéséről van szó”.

A politikus keddi sajtótájékoztatóján bírálta a kormány pénteken megjelent rendeletét, emlékeztetve: pénz hiányában számos szükséges fejlesztés nem valósul meg, például a metrókocsik légkondicionálása vagy az összes állomás akadálymentessé tétele.

A 3-as metró felújításakor a pótláshoz szükséges szolgáltatásvásárlás ugyanakkor szerinte nemcsak drágább a buszbeszerzésénél, annak más káros következményei is lesznek – jelentette ki: BKV-s munkahelyek kerülhetnek veszélybe, és gyengül a munkavállalói érdekképviselet ereje is.

Az ellenzéki fővárosi képviselő utalt a nemzeti buszstratégiára is, amely vagy magyar gyártású, vagy itt összeszerelt járműveket preferál. Rámutatott: jelenleg egyikhez sincs meg a kapacitás, így a 3-as metró felújításához kapcsolódóan, de tíz évre kiírt szolgáltatásvásárlásra állítása szerint csak Mercedes járművek jöhetnek szóba.

Tarlós szerint minden rendben

A főpolgármester a Magyar Nemzetnek magyarázta a kormánydöntést, amit szerinte sokan félreértelmeznek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »