A hátsó ülésen landolt a petíció

A hátsó ülésen landolt a petíció

Az autó hátsó ülésére hajította Szeged polgármestere a tiltakozó kereskedők petícióját. Többen ingatlanmutyit sejtenek, szerintük a városvezetés azért emelte fel a helypénzt, hogy tönkretegye a piacot és a területet eladhassa a kiválasztott befektetőnek.

A biztonsági őrök először a szegedi polgármesteri hivatal kapujában állták útját a piaci kereskedőknek. „Ki utasította önt és önt, hogy nem vihetjük fel a petíciónkat a polgármesterhez és a jegyzőhöz ügyfélfogadási időben?” – tette fel a kérdést az egyik árus. Választ nem kaptak, de a lépcsőházban újabb biztonsági őrök tartóztatták fel a háborgó kofákat.

Az árusok birtokvédelmet reméltek Botka László polgármestertől és Szeged jegyzőjétől, de egyikük sem állt velük szóba. Felkeresték a pártok helyi vezetőit. A Jobbik menesztené a Cserepes sori piac igazgatóját, de a városi közgyűlésben a baloldali többség nem hajlandó napirendre venni az indítványt. Az igazgató az MSZP-ben is funkcionárius. „Nem tehetnék meg, hogy a pártérdekeknél és a pártösszetartozásnál még fontosabb legyen az, hogy egy jogtalanul eljáró piacvezetőt védjenek. Én azt gondolom, hogy a pártérdek nem szabadna, hogy felülírja egyébként az önkormányzati érdeket, és főleg nem szabadna felülírni kereskedői érdeket” – fogalmazott Szabó Bálint, a cserepes sori piac kereskedőinek érdekképviselője.

A kereskedők több mint 7000 támogató aláírást gyűjtöttek össze. Azt mondták, addig tüntetnek, amíg Botka László nem áll velük szóba.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »