A határsértők lekapcsolása mellett a fatolvajokra is jut idő Ásotthalmon

Toroczkai László mezőőrei nem unatkoznak, ha éppen nem határsértőket üldöznek, akkor a fatolvajokkal veszik fel a harcot. Néhány ásotthalmi tanyát Romániából származó, magyar ajkú, de roma nemzetiségű kolóniák leptek el. Azzal a céllal hozták őket Ásotthalomra, hogy a környéken gyakorlatilag rabszolgaként, napszámos munkát végezzenek, a hasznot pedig illegális munkaközvetítőként a luxus körülmények között élő cigányvajdák és vállalkozók fölözik le. A fatolvajok legutóbbi elfogásról, a település polgármestere számolt be Facebook-oldalán:

“Fatolvaj cigányokat fogtunk, akik ahhoz a kolóniához tartoznak, akik Romániából települtek nemrég a mi településünkhöz tartozó Kissorra. Náluk razziáztunk már korábban is, de a kormányhivatal, amely most a rendeletünk megsemmisítése érdekében annyira gyors és aktív, egyetlen hozzá tartozó szakhatósága (melyeknél bejelentést tettünk) sem talált semmi problémát ennél a kecskékkel egy helyiségben lakó, kizárólag román papírokkal itt kallódó kolóniánál. A felnőttek semmiféle legális jövedelemmel nem rendelkeznek, a gyerekek és tinédzserek iskola helyett ma is a putriban voltak, és annyi szabálytalanságot látunk, hogy nincs hely leírni, de a kormányhivatalhoz tartozó szervek az ellenőrzéskor mégsem találtak semmi szabálytalant. A környéken pedig megszaporodtak a lopások.

Nem baj, mi nem adjuk fel. Észre fogják venni, hogy rossz helyet néztek ki maguknak, ideje csomagolni. A fatolvajt átadtuk a rendőröknek, bilincsben vitték el. Annak a dúsgazdag magyar nagygazdának sem lesz jó mostantól, aki beengedte őket az ingatlanába, gondolom pár forint haszon reményében.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »