A Hannoverrel csap össze a Váradi VSK a BL-főtábláért

A német Waspo Hannover lesz a Nagyváradi VSK ellenfele a férfi vízilabda-Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörében – derült ki a LEN székhelyén hétfőn megtartott sorsoláson. 

00kadark33_bKádár Kálmán

A főtáblára jutásért oda-visszavágós alapon rendezendő szakaszban a második kvalifikációs kör csoportgyőzteseit sorsolták össze a második helyezettekkel, így az már korábban is biztos volt, hogy ahogyan Kádár Kálmán edző Körös-parti legénysége, úgy a két magyarországi együttes, az Eger és a Budapesti OSC is a hétvégén első helyen záró alakulatok közül kap ellenfelet.

Ennek megfelelően az egriek a VSK csoportját megnyerő, a román válogatott csapatkapitányát, Cosmin Radut foglalkoztató horvát Primorje Rijekával játszanak majd, míg az OSC épp az Egerben győztes Veronát húzta. A negyedik párharc a Brescia–Jadran Herceg Novi összecsapás lesz. Az első meccseket október 26-án, a visszavágókat november 9-én rendezik.

Lapunk megkeresésére Kádár rámutatott, hogy elviekben a két olasz együttes, a Brescia és a Verona nehezebb ellenfél lett volna, mert még a bírók is „hajlamosak” a javukra fújni. Ezzel együtt a Hannoverrel sem lesz könnyű dolguk, mert sok légióst foglalkoztatnak. „A selejtezőkben nem játszottak túl jól, de ez bármikor megváltozhat” – fűzte hozzá a VSK szakvezetője. Amennyiben sikerül legyőzniük a német gárdát, úgy a főtábla B csoportjában, a szabadkártyás horvát Jug Dubrovnik, az olasz Pro Recco, a spanyol Barceloneta és a szerb Belgrádi Partizan, valamint az Eger–Primorje párharc győztese lesz az ellenfelük. Az A jelű hatosban a Verona–OSK és a Brescia–Jadran selejtezők továbbjutói mellett a kiemelt Szolnok, a görög Olimpiakosz, a francia Nice és a német Spandau vívja majd a csoportmeccseket.

Kádár szerint az majd csak a medencében derül ki, előnyt jelent-e számukra, hogy a Hannover ellen hazai pályán játszhatják a visszavágót, addig viszont még a román élvonalbeli bajnokságot is el kell kezdeniük: pénteken és szombaton a Dinamót fogadják.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »