A Hamász kilátástalan háborút vív Izraellel – de a kiváltó okokról hallgat a "demokratikus" Nyugat

A Hamász kilátástalan háborút vív Izraellel – de a kiváltó okokról hallgat a "demokratikus" Nyugat

Izrael július 17-én éjszaka tüzérségi, légi és tenger felőli támadások után szárazföldi hadműveletet is indított a Gázai övezet ellen. Az izraeli, a nemzetközi zsidó és a vele egy követ fújó legtöbb nyugati állam propagandagépezete most azt állítja, hogy az újabb izraeli katonai akcióra azért volt szükség, mert a Hamász a Gázai övezetből rakétázza Izrael területét. Közben a cionista propagandisták szépen elhallgatják a rakétázást kiváltó okokat: a palesztin nép 1948 óta tartó válságának megoldatlanságát, a palesztin állam megalapítására kiszemelt ciszjordániai területek fokozatos elzsidósítását, s az 1 millió 800 ezer lakosú, ám mindössze 365 négyzetkilométer nagyságú Gázai övezet több mint hét esztendeje tartó izraeli és egyiptomi blokádját.

A budapesti izraeli nagykövet elvárásainak megfelelően a magyar kormányzati kézi vezérlés alatti Magyar Rádió, a Magyar Távirati Iroda és más hírközlő eszközök elhallgatásos ferdítéseivel, a rakétázott Izrael sajnáltatásával szemben az igazság az, hogy a zsidó állam politikai vezetése a tűzszünet érdekében a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalomnak a továbbéléshez szükséges legalapvetőbb követeléseit sem hajlandó teljesíteni. Nem hajlandó, mert a palesztinok életterét zsidótelepítéssel fokozatosan kisajátító izraeli vezetés a három zsidó telepes fiatal elrablásának ürügyén Ciszjordániában megkezdett, s a Gázai övezetben folytatott gyilkolászással kívánja fizikailag teljesen fölszámolni a Hamászt, a palesztin nép egyetlen elszánt, ütőképes mozgalmát. Ha ezt a célt a zsidók elérik, marad nekik Mahmúd Abbász, aki eddig is úgy táncolt, ahogyan a cionisták fújták.

Hírdetés

Izrael a legutóbbi szárazföldi behatolást a Gázai övezetben hat esztendővel ezelőtt, az úgynevezett Öntött ólom hadművelet keretében hajtotta végre, több száz palesztin polgári személy, köztük akkor is igen sok gyermek halálát és még több sebesülését okozva. De a Hamászt nem sikerült sem szellemileg, sem fizikailag megsemmisíteni, s minden valószínűleg ez most is így lesz, mert a Palesztinában a mintegy hatmillió, illetve a környező országok menekülttáboraiban élő több millió palesztin ügye továbbra is megoldatlan marad, s az „eltüntetésükre”, a szülőföldjükről történő elűzésükre szőtt izraeli tervek egyelőre megvalósíthatatlanok. A Hamász arra törekszik, hogy ez az izraeli elképzelés ne legyen megvalósítható. Izrael a jelenlegi katonai hadművelettel ezért kívánja fizikailag fölszámolni a Hamászt.

A mostani szárazföldi hadművelet megindítása előtti órákban Bogi Ájálon izraeli hadügyminiszter és Bibi Netanjáhu miniszterelnök egyaránt hangsúlyozta, hogy a katonai művelettel leginkább a Gázai övezet területén kiépített, erődszerű, néhol Izraelbe is átnyúló alagútrendszert kívánják fölszámolni. Magyarán: a mindössze 365 négyzetkilométer nagyságú, 1 millió 800 ezer lakosú Gázai övezetet védő palesztin harcosokat, a Hamász politikai és katonai vezetését szeretnék „kifüstölni” az alagutakból. Itt meg kell említeni azt a fontos tényt, hogy a Gázai övezet jórészt terméketlen, természeti kincsekben szegény területén élő egymillió 800 ezer palesztin közül több mint egymillió a Palesztina más területeiről 1948-ban elűzött menekült, illetve azoknak leszármazottjai. Magyarán: Izrael előbb elkergette őket az eredeti szülőföldjükről, 1967-ben megszállta, majd 2007-ben pedig óriási gyűjtőtáborba zárta őket. A „művelt” világ meg felháborodik és tiltakozik a Gázai övezetből Izraelre kilőtt rakéták, a Hamász tűzszünetet elutasító magatartása miatt.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »