A halászlé mellett a halacsinta is jól fogyott

A halászlé mellett a halacsinta is jól fogyott

Különleges halételekkel és koncertekkel várták az érdeklődőket a negyedik Balatoni Halfesztiválon. A hétvégi fesztiválra ezrek voltak kíváncsiak.

A Balaton élővilágát akváriumokban hozták el Siófok Fő terére. Az amúgy rejtőzködő halakhoz ezúttal horgászbot nélkül is közel lehetett kerülni. A felállított 1500 literes, óriás bográcsban pedig több ezer adag szegedi halászlé készült az elmúlt három napban. „Tudjuk, hogy van tiszai, dunai, bajai meg szegedi halászlé, ugye, a szegedi halászlének az ismérve, az az, hogy alaplevet készítünk egy jó halcsontból, hagymából, átpasszírozzuk, és a kifilézett halat belerakjuk, és ugye, nem kell rettegni a szálkától” – magyarázta Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács.

Aki kevésbé hagyományos ételre vágyott, annak érdemes volt felkeresni a street food árusokat. Több mint ezret eladtak az elmúlt napokban halacsintából is, melynek elkészítéséhez nem hagyományos módon használták fel a balatoni halászlét. A halfesztiválon street food-bajnokságot is tartottak. A zsűri szerint egy utcai árusnál készült étel is lehet tökéletes. „Gyorsan elkészül, kézből fogyasztható, és természetesen nagyon ízletes. Valamint bele van csempészve valami olyan ízvilág, ami az adott egységre vagy készítőre jellemző. Ez lehet valami fűszer, lehet valami forma, lehet valami teljesen extravagáns ízvilág, hát, itt is számos ilyen dolgot tapasztalunk” – nyilatkozta Kovács Lázár chef, zsűri.

A Siófokon negyedik alkalommal tartott háromnapos halfesztiválra több ezren látogattak el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »