A futballszurkolók is az utcán vannak

Magyar futballszurkolók randalíroznak, petárdákat dobálnak a fővárosban a Deák téren, az Astoriánál és a Madách téren péntek délután. Feltehetően a román szurkolókat várják, akik azonban nem érkeznek, viszont egyre több rendőr érkezik a helyszínre – írja az MTI.

Az M1 tudósítója a helyszínről azt mondta: a szurkolók a járdákat foglalják el a környéken, egyre indulatosabbak, agresszívabbak, pedig senki nem provokálja őket, sem a rendőrök, sem a járókelők.

Hozzátette: feltehetően a román szurkolókat várják, akik azonban nem érkeznek, viszont egyre több rendőr jön a helyszínre.

Az autók lépésben haladhatnak a környéken, de korábban a szurkolók kirohantak az útra, megállították a forgalmat.

Korábban az MTI azt írta, verekedés tört ki radikális magyar futballszurkolók és illegális bevándorlók között a Keleti pályaudvarnál péntek délután. Az MTI tudósítója petárdarobbanásokat is hallott.

A távirati iroda tudósítója a helyszínen azt látta, hogy mintegy száz bevándorló a pályaudvar főbejárata előtt jelszavakat skandált arabul és tapsolt. Ezután összetűzés alakult ki a migránsok különböző csoportjai között, mire a rohamrendőrök közbeavatkoztak és megfékezték a randalírozókat.

Hírdetés

Mindeközben az pályaudvar épülete mellett időről időre a magyar-román futballmérkőzésre tartó szurkolók nagyobb csoportjai vonulnak el, "ria-ria, Hungária!" kiáltásokkal, fütyülve, tapsolva. A kisebb összetűzést nem számítva a rohamrendőrök sikeresen távol tartják őket a tér középső részétől, a pályaudvar épületétől.

A téren sok rendőr és a korábbi napoknál kevesebb bevándorló van, akik időnként kisebb-nagyobb csoportok verődnek össze, de a többségük – főként nők és gyerekek – az aluljáróban vannak. Jelenleg a forgalom zavartalan a Baross téren.

Nem állnak meg a metrószerelvények péntek délután és este a Keleti pályaudvarnál – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A közlemény szerint várhatóan 17 órától fél kilencig, valamint este tíz órától az utolsó járat indulásáig az M2-es metró a Keleti pályaudvar állomáson csak áthalad, az M4-es metró pedig nem megy el a Keleti pályaudvar végállomásig, csak a Rákóczi térig közlekedik. Az intézkedés okát a BKK nem közölte.

A fővárosban, a Groupama Arénában péntek este rendezik meg a Magyarország-Románia Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzést.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »