A Fülöp-szigetekiek elégedettek a drog ellen háborút indító Duterte elnökkel

A Fülöp-szigetekiek elégedettek a drog ellen háborút indító Duterte elnökkel

MTI nyomán

Elküldte a pokolba Barack Obamát és az Egyesült Államokat, az Európai Uniót képmutatónak, az ENSZ-t haszontalannak nevezte, hasonlította már magát Hitlerhez, kíméletlenül leszámol a drogosokkal, de a Fülöp-szigetekiek támogatják Rodrigo Duterte elnököt.

A három hónappal ezelőtt hivatalba lépett új elnökkel a Fülöp-szigetekiek több mint háromnegyede elégedett – derült ki egy csütörtökön közzétett felmérésből.

A Social Weather Stations közvélemény-kutatása során 1200 felnőttet kérdezett meg Duterte eddigi teljesítményéről: a válaszadók 76 százaléka adott hangot elégedettségének, 11 százalék mondta magát elégedetlennek, 13 százalék pedig bizonytalannak.

A szeptember 24. és 27. között végzett felmérés szerint Duterte így hazájában a második legnépszerűbb elnöknek számít, csupán 2 százalékponttal teljesített rosszabbul mandátuma első hónapjaiban, mint az 1992 és 1998 között hivatalban lévő államfő, Fidel Ramos.

A Fülöp-szigeteki államfő annak ellenére örvend ekkora népszerűségnek, hogy június 30-ai beiktatása óta már több mint 3500-an haltak meg a drogkereskedők és szerhasználók ellen hirdetett háborújában.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »