A Fülöp-szigeteken tombol Sarika

Lecsapott a Fülöp-szigetek északkeleti részére vasárnap a Sarika tájfun, már legalább két ember halálát okozta, áramszünetet, áradást, falvak külvilágtól való elszigetelődését idézte elő.

A tájfun megérkezése előtt biztonságos helyre költöztettek több mint 12 ezer lakost.A Fülöp-szigetekiek által Karennek nevezett tájfun Aurora tartományban ért partot, és sűrűn lakott, részben földcsuszamlás-veszélyes mezőgazdasági vidékeken haladt tovább nyugat felé. Az általa szállított szelek sebessége átlagosan 130 kilométer óránként, de a széllökések időnként elérik a 220 kilométert is. A szakemberek szerint elképzelhető, hogy ez a tájfun lesz a legpusztítóbb az idén.

Az otthonából kiköltöztetett több mint 12 ezer embert száz szükségszálláson helyezték el – közölték a hatóságok. Körülbelül 160 nemzetközi és belföldi légi járatot töröltek a vihar miatt.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Falvakat törölt el a föld színéről a hurrikán HaitinFélelmetes fotó készült a közelgő hurrikánról!Rovatok: KülföldTelepülés: VilágCímkék: külföld, Fülöp-szigetek, hurrikán, természeti katasztrófa, halálos áldozatokForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »