A Fülöp-szigeteken fejeztek le egy túszt az iszlamista szélsőségesek

Lefejezte egyik Fülöp-szigeteki túszát csütörtökön az Abu Sayyaf iszlamista lázadócsoport, miután nem kapta meg érte a kért váltságdíjat – közölte csütörtökön egy katonai szóvivő.

A tájékoztatás szerint az áldozat levágott fejét Jolo szigetén, egy faluban találták meg egy műanyag zacskóba csomagolva. A férfit még július közepén rabolták el az Abu Sayyaf harcosai, és szabadon engedéséért cserébe csaknem hatmillió forintnak megfelelő összeget követeltek.

Rodrigo Duterte június 30-án kezdődött elnöksége óta ez az első ilyen brutális kivégzés, és az államfő a hír hallatán utasította a hadsereget a szélsőségesek megsemmisítésére.

Az Abu Sayyaf idén már két kanadai túszával végzett ugyanígy, és a feltételezések szerint vannak még további foglyai is Jolón. 

Az Iszlám Államnak hűséget fogadó Abu Sayyaf az egyik legkegyetlenebb iszlamista szervezet a többségében keresztények lakta délkelet-ázsiai szigetországban, amelynek a túlnyomórészt muzulmán lakosságú déli részén tevékenykedik. A lázadócsoportot az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek is terrorszervezetként tartja számon a neki tulajdonított pokolgépes támadások, emberrablások és kivégzések miatt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »