A Függetlenség Napja tüntetésen is csak az ellenzék együttműködési képtelenségéig jutottak

A Függetlenség Napja tüntetésen is csak az ellenzék együttműködési képtelenségéig jutottak

Az ellenzéki pártok túl sokat viaskodnak egymással, és sokszor úgy látszik, hogy képtelenek együttműködni – hangoztatta a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, miniszterelnök-jelöltje vasárnap Budapesten, a Függetlenség Napja néven meghirdetett ellenzéki tüntetésen.

A demonstráción, amelyen a szabad sajtó támogatását kérték és a kormány leváltását ígérték a felszólalók, Karácsony Gergely azt mondta, a 2018-as választás után újra kell alapítani azt a Szent István-i államot, amit az elmúlt száz évben többször leromboltak.

Az államnak az a dolga, hogy védje a polgárokat a hatalommal, a munkásokat a tőkével, a jövőt pedig a jövő felélésével szemben. Ilyen államot kell építeni, és ennek az államnak Európában van a helye – szögezte le a zuglói polgármester. A kormányzatot folyamatosan bíráló politikus arra is kitért, hogy a jövő évi választásokig már kevés az idő, de az ellenzéki pártok túl sokat viaskodnak egymással és sokszor úgy látszik, hogy képtelenek együttműködni.

Felszámolnák a nemzeti együttműködés rendszerét

Hajdu Nóra, a szervező Együtt alelnöke a Szabad sajtó úton összegyűlt néhány száz fős hallgatóság előtt – a sajtószabadság követelése mellett – a nemzeti együttműködés rendszerének felszámolását és egy igazságosabb, tisztességesebb ország létrehozását ígérte, ha kormányra kerülnek.

Hírdetés

A jövő évi választásokról szólva hangsúlyozta, hogy az utolsó utáni pillanatig nyitva áll az ajtajuk minden új politikai erő előtt, amelynek szintén az a véleménye, hogy a 2010 előtti és utáni világot is meg kell haladni.

“A jelenlegi hatalom újjáépítette a pártállamot”

Vágó Gábor, a Magyar Korrupcióellenes Szövetség Egyesület alapító tagja arról beszélt, a jelenlegi hatalom újjáépítette a pártállamot, mivel ez a rendszer nem a nép, hanem a saját érdekeit szolgálja. Az ellenzék felelőssége egy olyan állam létrehozása, amely valóban a népet szolgálja, az állampolgárok pedig ezt a helyi szabad sajtó kiépítésével, támogatásával segíthetik – mondta.

MTI

The post A Függetlenség Napja tüntetésen is csak az ellenzék együttműködési képtelenségéig jutottak appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »