A franciák százezreket fizetnek a betolakodóknak, ha hajlandóak végre eltakarodni

A francia bevándorlási és integrációs hivatal 2500 euróval (775 ezer forinttal) támogatja azokat a kontinensfoglalókat, akik önként elhagyják Franciaországot és hazatérnek a származási országukba – adta hírül a France2 közszolgálati televízió híradója.

Magyar Menedék - Horthy-naptár

Az önként hazatérőknek járó segély mindig is létezett Franciaországban. A 650 eurós összeget a calais-i migránstábor felszámolásával párhuzamosan októberben 350 euróval megemelte a kormány, s novemberben további 1500 eurós rendkívüli emelést jelentett be.

A 2500 eurós összeget csak az a nem uniós külföldi állampolgár kaphatja meg, aki 2016. december 31. előtt elhagyja az országot és belegyezik abba, hogy a francia kormány egy éven át figyelemmel kísérje a visszailleszkedését a hazájában.

“Az intézkedés jelentős garancia arra, hogy az emberek ösztönzést találjanak a visszailleszkedésre a hazájukban, és ne kerüljenek ismét életveszélybe azzal, hogy embercsempészekre költenek hatalmas összegeket” – mondta Didier Leschi, a bevándorlási és integrációs hivatal igazgatója a francia köztévében.

Az intézkedéssel a francia hatóságok olyan illegális bevándorlókat szeretnének hazautazásra bírni, akiknek elutasították a menedékkérelmét, illetve gazdasági bevándorlóknak számítanak. A hivatal vezetője szerint elsősorban az afgán állampolgárokat érdekelheti a lehetőség. Közülük tavaly 19-en, idén pedig 400-an fogadták el, hogy a támogatásért cserébe önként hazautaznak.

Aztán majd megint útra kelnek, ha elfogyott a zsozso!


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »