A franciák beleszerettek Patbe és Matbe

A franciákat is meghódította a minden idők legkétbalkezesebb szomszédairól, Patrő és Matről készült film.

 

A franciák megbirkóztak a csehek humorát

 

A francia mozikat napjainkban készül meghódítani a két ezermester, Pat és Mat, méghozzá egy egész estés mozifilm keretében. A vélemények már most rendkívül kecsegtetőek. A magas presztízzsel rendelkező L´Expresse hetilap úgy nyilatkozott: alighogy megismerték, máris megszerették a kétbalkezes figurákat.

 

Annak ellenére, hogy a franciák gyakran nem tudnak megbirkózni a csehek humorával, most úgy tűnik, hogy megértették a legendás sorozat alapjelentését.

 

„A történetek lelke mindig ugyanolyan marad akkor is, ha a nap ellen szeretnének védekezni a sakkjátszma közben, ha a kaktuszt éppen a nappaliba akarják cipelni, vagy ha éppenséggel a falat akarják csempézni. Ez a két lehetetlen figura először mindig a legbonyolultabb megoldásokat próbálja véghezvinni, majd ezután jönnek rá a helyes megfejtésre”

 

írta a francia Télérama hetilap.
A cseh kétbalkezes figurák hódítóútjukra indulnak

 

Pat és Mat a francia mozikban különlegesnek számít, ugyanis a nézőközönség sokkal inkább az amerikai animációkhoz szokott hozzá, azon belül is a számítógépes animációhoz. A sorozat megalkotójának, Lubomír Benešnek a csapata mindenképpen szerencsésnek bizonyul, ugyanis a kétbalkezes cseh figurák kalandjaira egyre több nemzetközi televízió tart igényt.

 

 

Patnak és Matnak stabil rajongótábora van nemcsak Skandináviában, hanem Dél-Koreában és Iránban is. Az alkotóknak pedig lehetőségük nyílik most arra is, hogy meghódítsák Japánt és Dél-Amerikát azokkal a figurákkal, akiknek nálunk a szocializmus idején élték fénykorukat.

 

Forrás: sme.sk

Nyitókép: beletrie.eu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »