A Foxi Maxi-egyetem is kapott MNB-milliókat

Két jegybanki alapítványtól összesen 27 millió forintot kapott a John Henry Newman Központ, amely korábban a Wekerle János Főiskolán működött, januárban bejegyzett, Jövőegyetem nevű sümegi projektjében pedig a modern kereszténység tanait szeretné terjeszteni. Az intézet mögött a kétes doktori képzésekben, iskolaalapításban és lovagrendmásolatban utazó Kertész-Bakos Ferenc áll – írta meg a 444.

Mint olvasható, Kertész-Bakos volt már sok minden: a Szepessy Zsolt-féle Összefogás Párt alelnöke, a máltai lovagrendet másoló Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend tagja (Hunvald György és Schmuck Andor társaságában), amely doktori címet adó iskolát is alapított kamudiplomás vezetővel és egyéb problémákkal. Magának Kertész-Bakosnak is zűrös az önéletrajza:

behazudott BME-s, majd New York-i diploma, és állítólagos doktori végzettségét sem akkreditáltatta soha Magyarországon.

Ennek ellenére a Wekerlén simán tarthatott órákat – írja a 444, az egyetem rektora pedig azzal védekezett, hogy a Kertész-Bakos által végzett tevékenységhez tudományos fokozat nem szükséges.

Kertész-Bakos egyeteme 9,5 millió forintot kapott az MNB-s Pageo alapítványtól egy antifeminista és keresztény fundamentalista tartalmú konferencia megszervezésére, erről szöveggyűjtemény is megjelent szintén pageós pénzből. Egy másik jegybanki alapítvány, a PADA több projektben is támogatta a John Henry Newman Oktatási Központot: 6,3 millió forintot adott Marguerite A. Peeters könyveinek lefordítására, amely egyike a nyugati kulturális forradalom globalizációjáról, a másik pedig a hatvannyolcas lobby világhatalmáról szól. Kapott még a John Henry Newman Oktatási Központ 10,89 milliót Argentína gazdaságának tanulmányozására, az unortodox gazdaságpolitika jegyében, és egy erről szóló, azóta még nem meg jelent könyv kiadására, és további 1,2 milliót kaptak a Korszerű szövetkezeti ismeretek című tantárgyhoz készített jegyzetre.

Az alapítványok ügyéről itt olvashat bővebben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »