A fótiak továbbra sem szeretnének balhét a Gyermekvárosban

Rosszul ítéli meg a Károlyi István Gyermekközpont vezetősége azt a téveszmét, hogy a fóti embereket nem zavarják az intézményben uralkodó állapotok. A kiélezett helyzet a tavalyi évben csak fokozódott, amikor sokkal nagyobb számban érkeztek migránsok Fótra, mint korábban. A rendőrség 2015-ös beszámolója alapján több, mint 2000-en lépték át a település határát! – hívja fel a figyelmet közleményében Merkwart Krisztián, a Jobbik Fóti Alapszervezetének elnöke.

A Jobbik szerint tűrhetetlen, hogy a helyiek véleményét ki sem kérték 2011-ben, amikor a feladatellátást kiegészítették a menedékkérők betelepítésével kapcsolatban. Több incidens is történt azóta, mely aggodalomra adott okot a helyiek körében. A menekültek éjszakánként felügyelet nélkül járhatnak-kelhetnek a városban. Számos alkalommal követtek már fiatal hölgyeket a vasútállomástól hazáig, illetve a tömegközlekedési eszközökön is érte már inzultus a gyengébbik nem képviselőit – fogalmaz a politikus.

Amit képviselünk, az véletlenül sem idegengyűlőlet. Egyszerűen nem akarjuk megvárni amíg nemi erőszak lesz a vége a migránsok jelenlétének. Egyáltalán nem ad bizakodásra okot az sem, hogy a polgárőröket – bár csak „szóban” – de kitiltották a Gyermekváros területéről – írja Merkwart.

A fótiak érdeke korlátozva vannak az intézmény területén, csak meghatározott időben lehet bemenni és akkor sem lehet fényképzeni. Pedig olyan történelmi örökségeink vannak azon a területen, mely alapvetően meghatározná Fót kulturális és turisztikai életét. Ezeket sajnos nem tudjuk jelenleg kihasználni.

Felszólítjuk a belügyminisztert arra, hogy azonnal tegyen lépéseket a helyi rendőrség létszámának növelése érdekében, hogy a fótiak otthona körül megfelelő módon lehessen fenntartani a rendet. A Károlyi István Gyermekközpont vezetősége pedig fordítson nagyobb figyelmet az ,,ideiglenesen” elszállásolt migránsok felügyeletére, mert kísérő csak százból egyszer látható mellettük – zárul a közlemény.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »