A Formula 1 új ura összeakasztotta a bajszát a Ferrarival

A Formula 1 új ura összeakasztotta a bajszát a Ferrarival

Noha néhány napja szinte mindenki örült annak, hogy új tulajdonosa lett a Formula 1-nek, mára kiderült, a színfalak mögött kőkemény viták zajlanak, és az új főnök, a Liberty Media tulajdonosa, John Malone már Bernie Ecclestone-t is megfenyegette azzal, hogy év végén mehet, ahova akar.

Lassan kiderül, miért is van annyi, nem éppen hízelgő beceneve a Formula 1-et megvásároló Liberty Media első emberének. Van, ahol John Malone-t Darth Vadernek – ezt még annak idején kedves tárgyalási stílusa miatt a korábbi amerikai elnökjelölt, Al Gore ragasztotta rá –, máshol Mad Maxnek vagy épp mocsári aligátornak becézik. Nemrég kiderült, hogy van alapjuk ezeknek a beceneveknek, és az is, hogy még Bernie Ecclestone-nak is bőven lenne mit tanulnia Malone-tól.

Az adásvétellel kapcsolatban mindig is Ecclestone jövője volt a legnagyobb kérdés. A múlt héten még úgy tűnt, hogy három évig marad a brit milliárdos. Úgy tűnik azonban, hogy a helyzet mára megváltozott, az Auto Bild értesülései szerint a 75 éves Malone ellentmondást nem tűrően közölte a 86 éves Ecclestone-nal az elképzeléseit: alacsonyabb jegyárak, több európai futam, a pénzek más elosztása, a részvények tőzsdére vitele. Ezen az eddigi tulajdonos megsértődött, így egyik fél sem tagadta, hogy könnyen előfordulhat, hogy Ecclestone már az idei szezon után veheti a kalapját.

Malone egyébként elefántként érkezett a F1 porcelánboltjába, ugyanis Ecclestone után a Ferrari csapatfőnökével, Sergio Marchionnéval is összerúgta a port. A Liberty Media első embere ugyanis megreformálná a bevételek szétosztását a csapatok közt, és megszüntetné a Ferrari történelmi bónuszát, amely minden évben jelentős többletet hozott a maranellóiak konyhájára. Az Autosport magazin biztos forrásból értesült arról, hogy Malone a pertől sem riadna vissza ebben az ügyben.

„Pereljen csak be a Ferrari! Van időm és pénzem is. Ja, és rengeteg jó ügyvédem” – mondta állítólag Malone.

A fentiek ismeretében könnyen előfordulhat, hogy az ezerszer elátkozott Ecclestone-t még visszasírják a Formula 1 szereplői…


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »