A földbe csapódott egy gép a légi bemutatón

Egy pilóta életét vesztette egy légi bemutatón történt balesetben a Kanada nyugati részén található Alberta városában – vált ismertté hétfőn.

Bruce Evans 59 éves pilóta több mint 4100 repülési órával tapasztaltnak számított, utasszállító repülési jogosítványa volt. A szerencsétlenség vasárnap, egy évente megrendezett légi bemutató második napján történt a kanadai hadsereg Cold Lake-i bázisán.

A hétvégi légi parádén a legkiválóbbnak számító kanadai és több más országból származó katonai pilóták mutattak be manővereket a levegőben. Bruce Evans éppen egy különleges manővert próbált bemutatni T–28 Trojan típusú repülőgépével – amely típust elsősorban az 1950-es és az 1960-as években használtak a pilóták kiképzésére –, amikor a gép a nézők szeme láttára lefelé kezdett zuhanni. A pilóta próbálta felemelni a gépet, de nem sikerült, elveszítette az irányítást a gép felett, és a földbe csapódott. Bruce Evans életét vesztette a balesetben.

A szerencsétlenség idején az idő tiszta volt, csupán néhány felhő volt az égen. A baleset után a nézőket a helyszín azonnali elhagyására szólították fel, hogy a hatóságok meg tudják kezdeni a nyomozást.

A hétvégi légi parádén húszezren vettek részt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »