A főigazgatót még nem értesítették

Még semmilyen értesítést nem kaptak arról, hogy a kormány megszüntetné az aktív betegellátást a Péterfy és a Szent János-kórházban, a jelek mégis erre utalnak – mondta Magyarország élőben című műsorunkban a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ főigazgatója.

Sásdi Antal hozzátette: az új budapesti kórházfejlesztés előkészítéséért felelős miniszteri biztos, Cserháti Péter minden más intézmény vezetőjével tárgyalt, egyedül a Péterfy Sándor utcai intézménnyel nem egyeztetett. A főigazgató szerint az sem világos, hogy a kórház megszüntetése után a jelenlegi fekvőbeteg-kapacitás hová kerülne.

„Az új dél-budai, inkább újbudai centrum a tervezett kapacitása akkora, mint a miénk, holott oda a tervek szerint a Szent János-kórház aktív kapacitásai és az egyetem városmajori szív- és érsebészeti klinikájának a kapacitásai kerülnének. E tervekben pillanatnyilag nem látom, hogy a Péterfy kórház kapacitásai, betegellátása hová kerülne, és azt sem látom, van-e olyan ellátó a fővárosban, amely ezt a feladatot akár most, akár öt év múlva át tudná venni” – fejtette ki Sásdi Antal.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »