A focit is elérte a törökországi tisztogatás

 

A Török Labdarúgó Szövetség (TFF) kedden bejelentette, hogy kizárta 94 tagját – közöttük bírókat -, akiket azzal gyanúsítanak, hogy érintettek a Recep Tayyip Erdogan elnök megdöntését célzó meghiúsult július 15-i államcsínykísérletben.

“A szövetség szerint ki kell zárni 94 embert, köztük bírókat, regionális és országos asszisztenseket, regionális játékvezetői bizottsági tagokat, regionális és országos tehetségkutatókat” – áll a TFF közleményében, amely további részletekre nem tér ki. A Hürriyet című napilap úgy tudja, az egyik játékvezető a török élvonalbeli bajnokságban dolgozott.

A sikertelen puccskísérletet követő tisztogatás célpontjai lettek az amerikai száműzetésben élő Fethullan Gülen hitszónok hívei a társadalom minden területén, ez alól a labdarúgás sem  kivétel. A TFF bizottságainak valamennyi tagja lemondott a hét végén, hogy lehetővé tegye a “biztonsági ellenőrzést”, amelynek célja Gülen támogatóinak kiszűrése volt.

Az isztambuli Besiktas gólkirály sztárcsatára, a német válogatottal világbajnok Mario Gomez bejelentette, hogy a feszült politikai helyzet miatt távozik a klubtól.

Yildirim Demiroren, a szövetség vezetője ugyanakkor közölte, az első osztályú mérkőzéseket, a nemzetközi találkozókat és a többi eseményt a tervek szerint megtartják.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »