A FIFA is „figyeli” a focisták molesztálási ügyét

Egyre több angol futball játékos panaszolja el, hogy fiatalabb korukban szexuálisan zaklatták.

Korábban beszámoltunk róla, hogy szexuális zaklatási ügyektől hangos az angliai futball: a közelmúltban Andy Woodward és Steve Walters exfocisták is bevallották, hogy pedofil edzőkkel voltak kénytelenek együtt dolgozni gyermekkorukban. Példájukon felbuzdulva a Liverpool, a Manchester City, a Tottenham és más, kisebb angol csapatok egykori támadója, majd középpályása, Paul Stewart is vallott.

A Daily Mirrornak kitálaló játékos elárulta: 11-től 15 éves koráig egy olyan edző zaklatta, aki szülei bizalmába férkőzött, így gyakran elengedték vele edzésekre vagy szabadidős programokra. Így a pedofil autójában és saját otthonában is simogatta, zaklatta áldozatát. Emellett megfenyegette Stewartot: ha bárkinek beszél, megöli a szüleit és két testvérét. Az edző rávette Stewartot és egy csapattársát, hogy együtt szerezzenek szexuális örömöket neki. Állítása szerint már felnőttként találkozott egy nála négy évvel idősebb játékossal, aki szintén beszámolt ilyen esetekről.

Ezek után a FIFA is kénytelen volt lépni valamit, miután az Angol Labdarúgó Szövetség húsz vallomás alapján belső vizsgálatot indított. A szövetség vezetője, Gordon Taylor azt nyilatkozta, hogy hat-hét klub érintett az ügyben.

„Tisztában vagyunk a vádakkal. Közelről fogjuk figyelni a helyzetet” – írta közleményében kurtán a FIFA.

Az áldozatoknak egy segélyvonalat is felállítottak, amire csütörtök óta már ötven hívás érkezett – írja a CNN.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »