A Fidesz nem megy el a nemzetbiztonsági ülésre

A Fidesz–KDNP képviselői nem vesznek részt a Portik–Rogán-, valamint a Spéder-ügyben péntekre összehívott nemzetbiztonsági bizottsági ülésen – közölte Németh Szilárd frakcióvezető-helyettes péntek reggel.

Az ülésre a Belügyminisztérium, a rendőrség, illetve a titkosszolgálatok képviselőit is meghívták.

Csütörtökön kerestük a Fidesz-frakciót, hogy elmennek-e az ülésre, de választ nem kaptunk, majd péntek reggel Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke közleményt adott ki, melyben azt írta, hogy a Fidesz-KDNP frakció képviselői „nem vesznek részt az ellenzék által kierőszakolt hecckampányban, ezért nem mennek el a kormánypárti politikusokkal való egyeztetés nélküli, sebtében összerántott nemzetbiztonsági bizottsági ülésre, amit a szocialista Molnár Zsolt kezdeményezett”.

Hozzáteszi: sem az ülés napirendje, amit egy maffia leszámolásban játszott szerepéért jogerősen 15 évre elítélt bűnöző valótlan állításai, valamint minden alapot nélkülöző sajtóértesülések képeznek; sem összehívásának módja nem teszi lehetővé, hogy a Fidesz–KDNP képviselői bármilyen érdemi vitát folytassanak a bizottságban. Molnár Zsolt bizottsági elnök egyeztetés nélküli sietségnek nem lehet más az oka, mint a gyors politikai botránykeltés és szerepelni vágyás a hétvégi szocialista tisztújítás előtt. Arra azonban felhívnánk a figyelmüket, az MSZP tisztújítása nem nemzetbiztonsági kérdés, hanem szigorúan a szocialisták belső pártügye – írja Németh Szilárd a közleményben.

Az ügyek

Az MSZP honlapján kedden Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke úgy fogalmazott: Portik Tamás terhelő vallomása súlyos árnyékot vet ma már nemcsak Rogán Antalra, de a teljes magyar kormányoldalra is. „Portik állításait a hatóságoknak ki kell vizsgálniuk. Ugyanakkor a büntetőjogi kérdéseken kívül az ügynek komoly nemzetbiztonsági vonatkozásai is lehetnek. Ezért azonnali írásbeli tájékoztatást várunk a Belügyminisztériumtól a Rogán–Portik-ügy esetleges nemzetbiztonsági kockázatainak mielőbbi tisztázása érdekében – közölte, hozzátéve: – Várjuk az írásos belügyi tájékoztatást a Spéder-ügy kapcsán is, mert ha igaz a hír, hogy vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetésekről készült hangfelvételeket is lefoglalt a rendőrség, akkor a Fidesz-közeli üzletember ügye is komoly nemzetbiztonsági kérdéseket vethet fel.”

Ismeretes, múlt pénteken a Prisztás-gyilkosságban betöltött szerepéért 15 év fegyházra ítélt és más alvilági leszámolások miatt is megvádolt Portik azt állította: ismeri Rogánt, és személyesen tízmillió forintnyi eurót adott át neki, hogy közreműködjön egy belvárosi ingatlan áron aluli megvételében. Előadása szerint a pénzt a miniszterelnök bizalmasának, Habony Árpádnak a nagynénje, Pápa Marianne küldte.

Lapunk megkeresésére Rogán Antal jogi képviselője közölte: a miniszter ügyvédje tanácsára feljelenti az alvilági leszámolásokkal vádolt Portik Tamást hamis tanúzásért. Az Index egyébként úgy tudja, Rogán elmegy a bíróságra és nyilatkozatot tesz. Valószínűleg nemcsak hamis tanúzásért tesz majd feljelentést, hanem „valamennyi jogágban” érvényesíti majd a jogait – olvasható a portálon.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »