A Fidesz leépíti Széles Gábort?

A Fidesz leépíti Széles Gábort?

Talán rossz üzletet csinált Széles Gábor, amikor átengedte az EchoTV-t, de talán más választása nem is volt, most pedig a tulajdonában lévő Magyar Hírlapot is kikezdték.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Magyar Időket szánják a kormányzati sajtó egyik zászlóshajójának. Ezért pedig senki és semmi nem drága. Folyamatosan vásárolják az újságírókat a Magyar Időkhöz, mint a nyers húst a piacon. Széles Gábor Magyar Hírlapjától is gátlástalanul szipkázzák el a húzóneveket.

December 2-án jelentette be saját újságjában, a Magyar Hírlapnak adott interjújában Széles Gábor, hogy eladta az Echo TV-t Orbán Viktor milliárdos gázszerelőjének, Mészáros Lőrincnek.

„Az új tulajdonos azt is vállalta, hogy bővíti a tévénél dolgozók létszámát, elsősorban vágókat és szerkesztőket kell felvenni azért, hogy pörgősebbek legyenek a műsorok. De fizetésemeléseket is eszközölni kell a tévénél”

– mondta Széles a decemberi interjúban. Hozzátette:

„Az mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a Fidesz–KDNP és Orbán Viktor miniszterelnök mellett tettem le a voksomat, ezt a Magyar Hírlappal, az Echo Tv-vel és a Békemenet megszervezésével is bizonyítottam.”

A Magyar Hírlappal kapcsolatban kijelentette, az újság marad a tulajdonában, nem válik meg tőle. Azt ígérte, hogy a szerkesztőségben technikai fejlesztések következnek, és bővíteni fogják az újságírógárdát, illetve új berendezésekre is költenek.

„Büszke vagyok a Magyar Hírlapra, hiszen mára mi lettünk a legnagyobb példányszámú országos politikai napilap, nem csak a jobboldalon. Őszintén mondom, erre nem gondoltam volna, amikor 2005-ben az SZDSZ-hez közeli újságot megvásároltam, és belekezdtünk a polgári értékrendű új Magyar Hírlap felépítésébe”

Hírdetés

– nyilatkozta lapjának a nagyvállalkozó.

Az interjút készítő Pindroch Tamást azóta már több pénzért átcsábította a Magyar Idők, de további távozókról is szó van. Hétfőn derült ki, hogy a Magyar Hírlap egy húzóneve, a Széles Gáborral jó barátságot ápoló Bayer Zsolt is hátat fordít az újságnak. Minden bizonnyal volt az a pénz, amiért az egyébként mind szakmai, mind pedig olvasottsági szempontból jóval a Magyar Hírlap alatt teljesítő Magyar Időkhöz igazolt.

A 24.hu közben szerdán arról számolt be szerkesztőségi forrásokra hivatkozva, hogy

„a nagy számú távozásokhoz nagymértékben járult hozzá, hogy a 2015-ben veszteségesen működő lapnál meglehetősen mostoha körülmények között zajlott a munkavégzés, és ez nem csak nagyon alacsony béreket jelentett.”

A portál azt is tudni véli, hogy a Magyar Hírlapnál munkaügyi felügyelők jártak, a Kormányhivatal azonban a 24-hu-val közölte: a Magyar Hírlap szerkesztőségének ellenőrzése során a hatóság semmilyen munkaügyi szabálytalanságot nem tárt fel. Bedő Istvánt, a Magyar Hírlap Kiadói Kft. ügyvezetője a 24.hu kérdésére elmondta: fejlesztések lesznek a lapnál. Ugyanakkor elismerte, hogy magasabb fizetéssel csábítgatják át a Magyar Időkhöz a Magyar Hírlap újságíróit.

„A Magyar Idők példányszámát messze megelőzzük, de fizetésben, körülményekben nem tudunk velük versenyezni”

– nyilatkozta Bedő.

Az eladott Echo TV környékén is nagy a mozgás: Losonczi Kata a Magyar Időktől ejtőernyőzik a csatornához, korábban a HírTV Célpont című műsorából volt ismert, majd azért mondott fel a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó televíziónál, mert Orbán Viktor szerinte nem geci. Ezután került a Napi Gazdaságból formálódó Magyar Időkhöz. Az Echo TV-hez a köztévétől érkezik Földi-Kovács Andrea és Szabó Anett is, korábban mindketten a HírTV ismert arcai voltak. Továbbá szó van Császár Zoltán riporterről is, aki egyenesen a HírTV-től menne az Echo TV-hez.

Távozó is van a Mészáros Lőrinc tulajdonába került televíziótól: néhány nappal ezelőtt a színvonalas interjúiról ismert Kadarkai Endrét küldték el, bár olyan sajtóinformációk is vannak, amelyek szerint ő nem kívánta tovább folytatni a megváltozott körülmények és elvárások miatt az Echonál.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »