A Fidesz felméri azokat az ingatlanokat, amelyekbe bevándorlókat lehet telepíteni – de persze ezt is csak Brüsszel miatt

Nem a Fidesz, hanem Brüsszel akar bevándorlókat betelepíteni az országba és a magyar településekre – közölte a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben Harangozó Gábor, az MSZP parlamenti képviselőjének sajtótájékoztatójára reagáltak. Az ellenzéki párt politikusa a fideszes Móring József Attila parlamenti képviselő polgármestereknek írt levelére hivatkozva azt mondta, “a Fidesz az emberek háta mögött elkezdte összeírni azokat az ingatlanokat, ahová a polgármestereikkel bevándorlókat akarnak betelepíteni”.

A Fidesz válaszában kijelentette, a párt politikusai – köztük Móring József Attila – éppen a betelepítés veszélyéről kezdeményeztek konzultációt a vidéki települések polgármestereivel. A brüsszeli kvótacsomag életbe lépése ugyanis azt jelentené, hogy a Magyarországra telepített bevándorlók elhelyezésére – számos más európai országhoz hasonlóan – állami, önkormányzati, közösségi ingatlanokat át kellene adni – tették hozzá.

Hangsúlyozták, a népszavazás célja megváltoztatni a brüsszeli döntéseket, és megvédeni a magyar családokat és településeket.

Három héttel a népszavazás előtt a szocialistáknak őszintén el kellene mondaniuk, hogy igent vagy nemet mondanak a kényszerbetelepítésre – írta a Fidesz.

Jobbik-közlemény: Magyarázatot várunk: miért kezdeményezik az üres lakóházak felmérését?

Móring József Attila fideszes parlamenti képviselő leveléből kiderült, hogy arra kéri a polgármestereket, mérjék fel a településeken az üres lakóingatlanokat. Az MSZP ezzel kapcsolatos felháborodását képmutatásnak tartjuk, hiszen Gyurcsány Ferenc MSZP-s kormánya már 2007-ben is migrációs stratégiával kívánta orvosolni a magyar népességfogyást és elvándorlást.

A Jobbik választ vár arra, hogy a kormány pánikkeltés céljából írja össze az ingatlanokat, vagy ezzel próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy Juncker kijelentése alapján okafogyottá válhat a népszavazás. Felháborítónak tartjuk, hogy a kormány politikai haszonszerzés céljából kelt pánikot és költ el milliárdokat. Ezért amennyiben eredménytelen lesz a népszavazás, Orbán Viktornak le kell mondania! – ismétli meg Szücsné Major Ildikó, a Jobbik szóvivője is.

(MTI – Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »