"A Fidesz és az MSZP Quaestor-koalíciójának felelőssége a brókerbotrány"

A Jobbik már 2010 végén huszonnégy olyan törvénymódosító javaslatot terjesztett az Országgyűlés elé, melyek nagyságrendekkel szigorúbban büntették volna a brókerbűnözőket – írja közleményében Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

A politikus szerint jellemző a XX. század leszerepelt pártjaira, hogy a Fidesz és az MSZP ezeket a javaslatokat kéz a kézben söpörte le az asztalról. Napnál világosabb tehát, hogy a Fidesz és az MSZP alkotta Quaestor-koalíció felelős azért, hogy minden idők legnagyobb visszaélés-sorozata nemcsak hogy évtizedeken át, de még a kormányváltás után is zavartalanul működhetett – fogalmaz a képviselő.

“Emlékezhetünk, a K&H-ügy felelősei még 13 évvel a botrány kirobbanása után sem nyerték el méltó büntetésüket. Okkal tartunk attól, hogy az Orbán-kormány alatt nemcsak Kulcsár Attila, hanem Tarsoly Csaba is vígan élheti tovább mindennapjait. Ha a Jobbik a választók akaratából kormányzati megbízást kap, olyan intézkedéseket fogunk hozni, melyek felgyorsítják a brókerbotrányok felelőseinek elszámoltatását” – írja Z. Kárpát.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »