A Fidesz alelnöke szerint az elszámoltatás egyértelműen elbukott

A Fidesz alelnöke szerint 2002 és 2010 között időszak bűneinek elszámoltatása egyértelműen kudarc. Gulyás Gergely erről az ATV-nek adott interjújában beszélt.

A Fidesz politikusa úgy fogalmazott, hogy „az tény, hogy az elszámoltatás nem úgy ment végbe, ahogy szerettük volna.” Hozzátette:

„összességében egyértelműen kudarc, ami a szocialista kormányzás alatti bűnök elszámoltatása terén történt.”

A fideszes politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy még a legelképesztőbb esetekben is felmentés vagy azzal szinte egyenértékűen enyhe ítélet volt az osztályrésze azoknak, akik súlyos bűnöket követtek el. A kormánypárti országgyűlés képviselő beszélt arról is, hogy hibát követettek el akkor is, amikor az MNB alapítványainak a működését titkosítani akarták,

Szerinte a magyar alkotmányos rendet dicséri, hogy a hatályba lépést megelőzően a köztársasági elnök és az Alkotmánybíróság döntése folytán a kormánytöbbség korrekcióra kényszerült.Gulyás szerint néhány vitatható döntésen túl a jegybank abban is hibázott, hogy nem elbújni kellett volna a nyilvánosság elől, hanem keresni azt. A kezdet kezdetétől fogva ezt a programot és az egyes döntéseket pontosan és részletesen kommunikálni kellett volna.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »