A Fidesz akart lövetni

(…)  Az adásban Gréczy Zsolt arról beszélt, hogy szerinte Orbán Viktornak kellene bocsánatot kérnie a 10 évvel ezelőtt történtek miatt. A DK szóvivője szerint a Fidesz felelőssége, hogy rászerveztek a békés megemlékezésre, ráadásul mint az egy parlamenti jegyzőkönyvből is kiderült, a Fidesz szeretett volna éles lőszerrel a tömegbe lövetni.

A fideszes Nyitrai András legalábbis annak idején a jegyzőkönyv szerint azt tette szóvá, hogy a rendőrség miért nem használt éles lőfegyvert a tömegoszlatásnál – emlékeztetett Gréczy, aki azt is elmondta, a rendőrség által elkövetett szakmai hibákért az akkori kormány nem tehető felelőssé, Gergényi Pétert pedig a történtek után ugyancsak a Fidesz miatt kellett kitüntetni, méghozzá azért, mert a kitüntetést a Fővárosi Közgyűlés fideszes képviselői is megszavazták.

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogy az akkori kormányból miért nem tiltakozott senki a budapesti rendőr-főkapitány kitüntetése ellen, érdemi válasz nem érkezett, a „rendőrszakmai hibák” indoklásaként csupán annyit tudhattunk meg, hogy a rendőrség ilyen típusú agresszióra nem volt felkészülve.(…)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »