„A fiamnak egy-két éven belül el kellene hagynia a Herthát”

„A fiamnak egy-két éven belül el kellene hagynia a Herthát”

Dárdai Pál édesapja szerint a Hertha BSC szűk kerete miatt már a bajnokságban elért hatodik-hetedik hely is igen szép teljesítmény lenne. A korábban szintén edzőként tevékenykedő idősebb Dárdai úgy véli, fiának ki kellene magát próbálnia egy német nagy csapat kispadján.

Nem gondolta volna, hogy fia ennyire sikeres lesz első Bundesliga-évében – nyilatkozta a Digi Sport Reggeli start című műsorában idősebb Dárdai Pál. Mint mondta, fia sajátos, labdabirtoklásra épülő módszerével hozta fel a berlini együttest. „Az edzéseit megnézve rájöttem a titokra is” – jelentette ki.

Jelezte azonban, hogy a Hertha BSC-nek igen szűk a kerete, így a Bundesligában elért hatodik-hetedik hely is igen komoly sikernek számítana. A jövővel kapcsolatban elmondta, hogy két-három sikeres Hertha-év után fiának ki kellene próbálnia magát német nagy csapat – Bayern, Dortmund, Wolfsburg, Gladbach, Leverkusen, Schalke – kispadján is. Ezeknél a kluboknál ugyanis sokkal jelentősebb az anyagi támogatás. A korábbi pécsi tréner kíváncsi, képes-e a fia esetleg akár német bajnoki címet is nyerni komoly egyesülettel. Azt is elmondta, hogy szerinte nem egészséges, ha egy edző tizenöt-húsz évet marad egy helyen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »