A feleségverés helyes módozataiba vezeti be nézőit egy szaúdi családpszichológus

A feleségverés helyes módozataiba vezeti be nézőit egy szaúdi családpszichológus

Videót készített egy szaúdi családpszichológus a feleségverés szabályairól, mely szerinte minden férj vallási kötelessége. A szakember a verés mögötti érzelmekről, a lelki terrorról és a konfliktuskezelésről is tanácsokat ad.


Nem bottal vagy ostorral kell – mondja, megjegyezve, sajnos sokan így járnak el

A felvételt még az év elején készítette a családterapeuta; a washingtoni székhelyű, közel-keleti médiát szemléző Memri TV pedig áprilisban vetítette le az oktatóvideót angol felirattal.

Al-Saqady egy erdő mélyén, madárcsicsergés aláfestésével kezdi műsorát. Az idilli környezetben tanácsokat osztogató szakember mosolyogva ajándékozza meg követői az élet válaszaival.

A szakember a felvétel elején gyorsan leszögezi, hogy nem az agressziónak kell vezérelnie a feleségverést: az iszlám hit szabályainak betartása a cél. A feleségverés szerinte ingoványos terület, mely rengeteg buktatóval járhat, "de ha Allah is úgy akarja, közösen átkelhetünk ezen a hídon".

A családterapeuta ezután a verés eszközeire tér át. Szerinte elég, ha szimbolikus eszközökkel fenyegetik meg a férjek asszonyikat, így a sokak által használt bot, szíj, ostor vagy éles tárgyak helyett a szakember inkább fogtisztító ecsetet vagy kendőt ajánl. Véleménye szerint a fenyegetés a lényeg, nem az okozott fájdalom. "Az a cél, hogy az asszony érezze, hogy rossz volt" – állítja.

A családterapeuta szerint minden férfi "Allahtól kapott joga" a feleségverés, így természetes velejárója az életnek. Al-Saqady alvás közbeni tanácsokkal is ellátja követői: azt tanácsolja, hogy a férjek a házaságyban fordítsanak hátat a feleségeiknek, és ha úgy tartja kedvük, nyugodtan parancsolják le őket a földre. Konfliktus esetén szinte megtiltja a férj távozását, hiszen akkor elmaradna a feleség fegyelmezése, mely a férj vallási kötelessége.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »