A felcsúti kisvasút elé feküdtek DK-s aktivisták

A felcsúti kisvasút elé feküdtek DK-s aktivisták

Megpróbálták megakadályozni a felcsúti kisvasút indulását a Demokratikus Koalíció aktivistái. A szimpatizánsok elfoglalták a síneket, majd félórás késéssel indult a vonat. A felcsúti kisvasutat szombaton adták át – írja az Origo.

A DK aktivistái a sínekre feküdtek – Forrás: Origo

A vonatot eltorlaszoló DK-sokkal összeszólalkozott az a körülbelül 20 fő, akik a vasutat jöttek kipróbálni. A turisták közül többen azt vetették az aktivisták szemére, hogy viszonylag messziről érkeztek, és nem akarják az ő akciójukat nézni – jelentette a lap tudósítója.

Később hat rendőr érkezett, akik igazoltatták a DK-s aktivistákat, és felszólították őket, hogy hagyják el a síneket, mert életveszélyes az ott-tartózkodásuk. A rendőrök az aktivistákat egy kis segítséggel felállították a sínekről, majd félórás késéssel elindult a kisvasút.

A Puskás Akadémiához tartozó kisvasút a felcsúti Arénától az Alcsúti Arborétumig jár. Szombati megnyitásán beszédet mondott Orbán Viktor. A miniszterelnököt gyermekkora a két községhez köti. Orbán Viktor utalt arra, hogy a kisvasút a 19. század végén épült, és a személyszállításból 1979-ben kivont Bicske–Székesfehérvár normál nyomtávú vasút egy hat kilométeres szakaszának helyén épült meg, EU-s támogatással.

A miniszterelnök szerint a vasutat el kell vinni Bicskéig. A hosszabbítást a majdani etyeki kisvasúttal együtt tervezik. Ez a beruházás már állami keretek között jönne létre.

Forrás: Origo

The post A felcsúti kisvasút elé feküdtek DK-s aktivisták appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »