A fél világ az elfuserált román stadionon röhög

A fél világ az elfuserált román stadionon röhög

A csakfoci.hu futballal foglalkozó portál csapott le a stadiumdb.com hírére, miszerint a romániai Craiovában épített stadion tervezői egészen elképesztő hibát követtek el. Az 55 millió euróból – átszámítva mintegy 16,7 milliárd forint – felhúzott létesítménynek már a kupoláját próbálták összeilleszteni, de az északi kanyarban a tetőszerkezet két lemeze között közel fél méteres eltérés van. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a lemezek találkozásánál nem tudják megfelelően összeilleszteni az elemeket, ezt a problémát pedig elvileg csak úgy lehetne tökéletesen orvosolni, ha visszabontanák a szerkezet egy részét.

A súlyos tervezői hibára a világ stadionjaival foglalkozó portál egy helyi blogger írása nyomán bukkant rá, melyet immár hivatalosan is elismertek.

http://mno.hu/

Hírdetés

A stadion kivitelezésének ellenőrzésével megbízott testület jelentésében arra jutott, hogy a tetőszerkezetben komoly szintkülönbség mutatkozik a két északi lemez között.

Egy az építkezésről kikerült videó tanúsága szerint a munkások így is megpróbálják lefedni az érintett részt, külső szemlélő számára meglehetősen mókás, amit a képsorokon látni.

Az már csak hab a tortán, hogy az arénának tavvaly kellett volna elkészülnie, de a craiovai polgármestert ez sem érdekli. – Számít, hogy mikor fejezik be? Csak az a lényeg, hogy ne legyen benne hiba. A csúszásért a kivitelező majd fizet – összegzi a helyzetet Mihail Genoiu.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »