A fegyvertartási engedélyek 80 százalékára megvesztegetés révén tesznek szert Ukrajnában

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) együttesen az ügyészség munkatárasaival letartóztatta a járási rendőrség egyik ellenőrét Harkivban, akit 12 ezer hrivnya kenőpénz elfogadása közben kaptak el. Ennyit követelt a jogvédő azért, hogy törvénytelenül lőfegyvertartási engedélyt adjon ki – tudatja a RIA Novosztyi.

Jevgyenyij Pronyin ügyész a Főváros Hangja rádióadásában megjegyezte, hogy a fegyvertartási engedélyek 70-80 százaléka törvényesen lett kiadva, de korrupciós módszerekkel.

„Mi ügyvédek nagyon ismerjük a fegyvertartási engedélyek kiadásának folyamatát, ennek körülbelül akkora az ára, amennyit a volt jogvédő munkatársak követeltek, emiatt pedig úgy gondolom, hogy az engedélyek 70-80 százaléka törvényesen lett kiadva, de jogtalan nyereségszerzés által. Lehet, hogy a dokumentumok alapján az engedélyt igénylőnél minden rendben van, de a folyamat meggyorsítása érdekében, és valójában magáért az engedélyért is, az emberek kenőpénzt fizettek.” – mondta a szakértő.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: fegyvertartás, Ukrajna, ukrajnai hírek, korrupció, megvesztegetés, kenőpénzForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »