A drogpiac is ráakaszkodott a Pokémon Góra

Pikachu formájú ecstasyt gyártanak európai droglaborok, Nagy-Britanniában öt fontért kínálják a dílerek.

Pokémonos ecstasytabletták kezdtek el terjedni Európában – írja a brit Mirror. A lap az úgynevezett dark weben akadt rá erre a Pikachu formájú kábítószerre, amelyről azt írja, nagy mennyiségben tartalmaz 2C–B-t, „úgyhogy óvatosan”. A 2C–B egy igen veszélyes pszichedelikus drog, így a tabletta nemcsak eufóriát okoz a benne lévő ecstasy miatt, de hallucinációt is. A Mirror talált olyan változatot is a pikachus drogból, amely 210 milligramm ecstasyt tartalmaz, ez bőven a „biztonságos” mennyiség felett van. A cikk szerint Nagy-Britanniában öt fontért árulják darabját a tablettának. Egy díler a lapnak elmondta, az új drogot százezrével állítják elő Hollandiában és Németországban.

Nem ez az első alkalom, hogy a Pokémon megihleti a kábítószeripart. 2010-ben már keringtek az Egyesült Államokban Pikachu formájú sárga tabletták, majd egy évvel később megjelent a kék és a lila változat is – emlékeztet rá a Thump.

Állatvédők a Pokémon Go ellen

Az egyik legismertebb állatvédő szervezet, a PETA weboldalán tette közzé a hírt, miszerint Los Angeles-i irodáját biztonságos övezetté nyilvánítja a pokémonok számára, ott nemcsak harcolni tilos a zsebszörnyekkel, hanem még befogni sem szabad őket. Ahogy írják, szerintük egy pokémon begyűjtése nem sokban különbözik egy valódi állat elfogásától. „Mielőtt legközelebb el akarnál fogni egy vadon élő pokémont, állj meg, és gondold végig, hogyan segíthetnél a fogságban tartott állatokon” – olvasható a hírhedt szervezet weboldalán.

A PETA még egy ellenjátékot is készített, amelyben a zsebszörnyeket nem összegyűjteni, hanem kiszabadítani kell.

A Pokémon Góról itt olvashat bővebben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »