A domonkos generális tartotta a jezsuita általános rendi gyűlés nyitómiséjét

A domonkos generális tartotta a jezsuita általános rendi gyűlés nyitómiséjét

A 36. jezsuita általános rendi gyűlés nyitómiséjét Bruno Cadoré, a domonkos rend generálisa mutatta be október 2-án a Jézus Társasága római templomában, az Il Gesùban.

A két rend közötti régi kapcsolat alapja, hogy Szent Ignác számára példakép volt Szent Domonkos, valamint az, hogy régóta a domonkos generális temeti a jezsuita rendfőnököt. Mivel a mostani általános rendi gyűlés alkalmával mond le a rendfőnök, Adolfo Nicolas, ezért volt a miséző vendég a domonkos rendfőnök.

Bruno Cadoré prédikációjában arról beszélt, hogy az apostolok által kért hit, bármilyen kevés, szükséges ahhoz, hogy meg merjük lépni a lehetetlent. Ez a bátorság volt Ignác jellegzetessége az akkori válság közepette.  Ez a bátor hit egyben az alázatos szolga hite is, aki életét adja másokért. Szent Ignác imája, amiben azt kéri, hogy Jézus tanítson mindent odaadni Istennek, anélkül, hogy az „árát” vagy a „sebeinket” néznénk, éppen erről szól.

Október 3-án 215-en gyűlnek össze a kongregáció aulájában, hogy kezdetét vegye az általános rendi gyűlés plenáris szakaszának első ülése, amelyen a rendfőnök a szokásoknak megfelelően benyújtja lemondását.

Forrás és fotó: Jezsuita.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »