A dolgozók juttatásaiból hozták össze a milliárdos bizniszt

Házhoz jött az életbiztosítás a Volánbusz dolgozóinak – úgy, hogy nem is kérték. Célpont című műsorunk kiderítette, hogy a dolgozók béren kívüli juttatásaiból csípték le a havidíjat. Az alkusz cég 3 év alatt több mint egymilliárd forintot kereshetett.

Egy hónapja derült ki, hogyan vágták át a Fővárosi Közterület-fenntartó kukásait azzal az életbiztosítással, amit nem is kértek. Évente 120 ezer forintot csíptek le minden egyes dolgozó béren kívüli juttatásából. 3 évvel később, a szerződésbontás után a befizetett összeg harmadát kapták vissza.

Ugyanez történt az egykori Kőrös Volán 2200 dolgozójával is még 2014-ben.

„2014 március-áprilisába szóban tájékoztattak minket, hogy megemelték a cafeteria keretünket, úgymond évi 60 ezer forinttal, de ezt az évi 60 ezer forintot ezt nem kapjuk meg. Ehhez nekünk semmi közünk. Ezzel a DAKK Zrt. rendelkezik. És ebből kötnek nekünk egy életbiztosítást és ezt három évig fogják fizetni.”

3 év alatt 180 ezer ment az életbiztosításra a dolgozók zsebéből. A versenyeztetés nélkül kiválasztott Uniqua-s, balesetbiztosítással kombinált életbiztosítással közben furcsaságok is voltak. A szakszervezet vezetőjének gerincműtétje volt, a biztosító nem fizetett, ezért a Kőrös volán vezérigazgatójához fordult.

Hírdetés

„Fekete úr elővette a telefonját, beütötte: szevasz, a Hoffmann-nak utaljatok át százezret, meg volt egy másik kolléga, akinek 30 kellett, na meg a másik kollégának is adjatok 30 ezret. Telefon becsukva. Két nap múlva a számlámon volt 100 ezer forint és másik kollégának is a harminc” – mesélte Hoffmann Antal, a Dél-Alföldi Közlekedési Szakszervezet vezetője.

Fekete Antal jelenleg a Volánbusz Zrt. és a Dél-Alföldi Közlekedési Központ vezére. Még 2013-ban került a vidéki busztársaság élére. Nem sokkal később pedig érkezett az életbiztosítás, ugyanattól a Keszthelyi Eriktől, aki a Fővárosi Közterület-Fenntartó kukásaira is kötött életbiztosítást. Ő azonban nem kívánt nyilatkozni.

A szakszervezeti vezető szerint az életbiztosítást mind a hét régiós volántársaságnál eljátszották a vezetők. Vagyis 14 ezer embertől vehettek el évente 60 ezer forintot életbiztosításra. Ez évente 840 millió forint.

„Egy biztos. Aki ezt kötötte annak nagyon megéri. Azt gondolom, nem csak én más is tudja, hogy ma a biztosító alkusznak vagy a biztosítást megkötőnek egy-kettő-háromhavi kötési díj a tiszteletdíja vagy a jutalma” – tette hozzá Hoffmann Antal.

Vagyis az alkusz a 2700 kukás és a 14 ezer buszos életbiztosításán nagyjából egy-másfél milliárdot kereshetett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »