A DK feljelentést tesz a metrókocsik ügyében

A Demokratikus Koalíció (DK) feljelentést tesz, mivel szerintük többrendbeli bűncselekmény gyanúját veti fel, hogy a BKV a közbeszerzési szerződéssel ellentétben új orosz metrókocsikat szerzett be a 3-as vonalra.

Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatóján elmondta, ismeretlen tettes ellen indított feljelentésüket a versenyhivatalnál és a legfőbb ügyészségen is megteszik.

A DK örül annak, hogy a 3-as metró szerelvényei megújulnak, de nem tudják szó nélkül hagyni, hogy egy 69 milliárd forintos tenderben hivatali visszaélés és versenykorlátozás történhetett – fejtette ki.

Az ellenzéki politikus emellett botrányosnak nevezte, hogy a metrópótlásra kiírt busztender egyik indulója szerint a 3-as vonal felújítása csak jövő tavasszal várható.

Gy. Németh Erzsébet szólt továbbá arról is, hogy egy előterjesztésben arra kérik Tarlós István főpolgármestert, hogy akadályozza meg a budapesti iskolák államosítását.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »