A DK a PestiSrácok nyomában

Az adófizetők pénzén fizette a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzat a PestiSrácok.hu című kormányközeli hírportált – állította tegnap közleményében a Demokratikus Koalíció (DK). Mint írták, végelszámolás elindításával akarták eltüntetni a bizonyítékokat, de a DK közérdekű adatkérelem címén kiperelte a szükséges dokumentumokat. A felszámolócég által megküldött iratok szerint 2014 májusától novemberéig a Rogán Antal vezette önkormányzat cége havi egymillió forintot fizetett többfajta megrendelésre a PestiSrácok.hu-nak. Ezért cserébe cikkeket írtak, olykor a politikai ellenfelet lejáratni szándékozó írásokat is. A DK ezért hűtlen kezelés gyanúja miatt bejelentést tesz az ügyészségen.

Kerék-Bárczy Szabolcs a Magyar Nemzet megkeresésére azt nyilatkozta: a teljesítési igazolások közt nyilvánvalóan nem szerepel olyan cikk, amely konkrétan a politikusok lejáratására irányulna, de a 2014-es választási kampány során az oldalon több ilyen írás született, „csak és kizárólag azzal kerültek a hírekbe”.

Megkeresésünkre Huth Gergely, a portál főszerkesztője közölte: nem a PestiSrácok.hu, hanem a kiadója, az Insider Média Kft.-t többségében tulajdonló Gerilla Press állt szerződésben az V. kerülettel. Ennek keretében legalább heti egy anyagot készítettek kimondottan belvárosi, kulturális és életmód témákban, amelyek végén feltüntették, hogy a cikkek a Váci utca Bevásárlónegyed Nonprofit Kft. megbízásából készültek. A kérdésre, hogy születtek-e a kerület ellenzéki politikusait lejárató írások is, úgy felelt: „természetesen nem”. Hozzátette: nem kellett semmit kinyomozni a szerződéssel kapcsolatban, ugyanis még 2014-ben a Váci utca Bevásárlónegyed Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának ellenzéki tagja kikérte ugyanezeket az iratokat, a vizsgálat során pedig mindent rendben találtak. Elmondta, jelenleg is vannak állami megrendeléseik, de mostanában cikkek helyett inkább hirdetésekre szerződnek.

A PestiSrácok.hu, illetve kiadója korábban szerződésben állt a Miniszterelnökséggel, a Belügyminisztériummal, a Fidesz-frakcióval, és cikksorozatot készített a földművelésügyi tárca megbízásából is.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 04. 04.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »